Scoala parintilor

                Au nevoie parintii de o scoala care sa-i invete cum sa fie parinti ? Exista o astfel de scoaladestinata parintilor ? Ce inseamna de fapt scoala parintilor ? P

 

"Binecuvantat fie cel care da aripi si radacini copilului sau
si blestemat cel care ii da doar una dintre ele."
ot fi i

 

 

 

 

nvatati parintii sa fie parinti mai buni ?

        Prioritatea numarul 1 a intregii vieti de parinte este si va ramane in permanenta asigurarea sanatatii copilului din punct de vedere fizic , psihic si emotional . Dezvoltarea armonioasa a copiilor este conditionata de satisfacerea adecvata a nevoilor pe care le implica stadiile diferite de dezvoltare pe care acestia le traverseaza . De multe ori insa, parintii se simt neajutorati in calitatea lor de parinte , regretand adesea ca ghemul de om nu a venit pe lume insotit de un set de instructiuni clare de "utilizare" . Adesea , ei nu stiu sa identifice nevoile reale ale copiilor , sau se raporteaza gresit la ele , generand efecte negative care pot uneori marca pe viata comportamentul si starea copilului . In astfel de momente multi parinti ajung sa fie dispusi sa faca orice pentru obtinerea "cheilor" potrivite de rezolvare a acestor situatii de criza .

        Ca o solutie la acest gen de dificultati au aparut in ultima vreme si in spatiul nostru tentative mai mult sau mai putin timide de preluare a modelelor occidentale de educare a cuplurilor pentru viata de familie si cea de parinte . S-au infiintat astfel institutii care vin in ajutorul parintilor , oferindu-le servicii de informare , consiliere , asistenta si suport pe teme legate de cresterea si educatia copiilor si care ar putea fi cuprinse sub titulatura generala "Scoala parintilor" . In aceste spatii , cuplurilor (dar si parintilor singuri) li se ofera sansa de a se perfectiona in "profesia de parinte" , primind informatiile si instrumentele de preventie si de rezolvare a situatiilor indezirabile aparute in cadrul relatiei parinte-copil . Ambianta relaxanta , intima , destinsa , in care parintele este intampinat cu blandete (oferindu-i-se cadrul adecvat pentru a se simti confortabil discutand fara retineri despre problemele , nedumeririle , intrebarile sau nevoia de informatie privind relatia sa cu propriul copil) , asigurarea confidentialitatii , ascultarea cu atentie si interes , respectul si acceptarea neconditionata , tratarea cu corectitudine , seriozitate , profesionalism si cu multa daruire sufleteasca fac ca adresabilitatea parintilor spre aceste institutii sa fie din ce in ce mai mare si sa se inscrie din ce in ce mai mult in firesc .

       

Pentru o informare mai in detaliu asupra

acestor tipuri de servicii oferite parintilor dati clic

 

Inapoi la servicii prestate de psihologi

Inapoi la servicii prestate de psihologi

Inapoi la pagina parintelui

Inapoi la pagina parintelui

Inapoi la ghidul navigatorului